Tuesday, January 13, 2009

TV-tittande

Fyra av oss i familjen tittar i stort sett aldrig på TV i veckorna. Jag följer i och för sig Grey's Anatomy men brukar titta på webben i efterhand. Filippa och Rasmus har så mycket läxor, att även om de skulle vilja titta på TV, finns ingen tid. Den femte och yngsta familjemedlemmen däremot, har blivit totalt beroende av TVn. 

Hon tittar på morgonen när hon går upp och skulle jag inte styra upp det hela skulle hon kunna sitta framför TVn från att hon kommer hem från skolan tills hon går och lägger sig. Självklart får hon inte det, men det innebär att jag måste sysselsätta henne oavbrutet när skolan slutar, annars är hon där, i TV-soffan på en gång. Såsom en missbrukare utan självkontroll söker hon sig till sitt stimuli. 

Problemet är att hon inte själv förstår varför hon inte kan få titta på TVn så mycket hon vill. Mina argument bryr hon sig inte alls om, de rinner av som vatten på en gås. Men det är bara till att kavla upp ärmarna och visa vem som bestämmer. Och glömma att kunna göra något annat på eftermiddagarna än att sysselsätta en femåring.

2 comments:

Anna said...

Vi får ha fler träffar på eftermiddagarna helt enkelt. Vi har samma problem, fast med lilla killen!

Kina Paulsson said...

Det måste vi verkligen göra. Så fort ni kommer hem från Sverige. Hoppas att ni får en bra resa, trots alla sjukdomar.
Kram