Monday, December 1, 2008

Den osynlige rörmokaren

Hur många gånger kan en rörmokare boka in en tid och sedan utebli? När börjar det bli pinsamt att återkomma för att boka in en ny tid?

I samband med att vi flyttade in i huset bestämde vår hyresdam med den lokale rörmokaren att några saker behövde åtgärdas. Han kom en gång och konstaterade snabbt att han behövde komma tillbaka för att åtgärda problemen. 

Eftersom läckorna inte har varit av akut natur och det inte är vårt hus, har jag inte varit drivande i plummer-frågan. Bollen har legat hos hyresdamen och rörmokaren. Minst tre-fyra gånger har rörmokaren ringt och sagt att han ska komma, men inte dykt upp. Mellan varje gång går det cirka en månad och snart har vi bott i huset i sex månader.

Nu har vi identifierat en betydligt allvarligare läcka och den gode rörmokaren är återigen inkallad. Det ska bli spännande att se om han dyker upp någon dag.

3 comments:

Anonymous said...

Det där verkar vara ett världsomspännande fenomen - här i Spanien dyker aldrig fontaneron upp frivilligt första halvåret om man inte åker till honom och drar honom med sig (om man vet var han bor) men det värsta är att han invaggar oss i god tro och varje gång man ringer säger han - ja visst, jag kommer i morgon!

Jonas Jonasson said...

Här i Schweiz däremot är det precis... likadant! I går morse började det droppa genom taket, genom köksfläkten och ner över spisen. Vi kontaktade hyresvärden som dök upp efter en timme, med hantverkare i släptåg. Hantverkaren gick upp på taket, lade en balja över läckan så att det strax bara droppade hälften så mycket i köket... och så sa han: "Jag kommer tillbaka i morgon klockan 8 och fixar resten. Se till att ha strömmen till spisen avstängd till dess".

Nu är det "i morgon". Hantverkaren skulle ha varit här för tre timmar och tie minuter sen. Vi har fortfarande ingen fungerande spis, men fyra spannar med vatten strategiskt utställda i köket. Vi lever på råkost, och det är i och för sig gott.

Kort sagt Kina: Hoppas inte på för mycket.

Anna said...

Hahaha, vi har hållt på i snart ett år med att få en manual och fjärrkontroll till dvd:n i bilen (jag vet världsliga ting) och varje gång vi kommer dit så ser de lika frågande ut. Det har inte ens hjälpt att chefen nu är ansvarig....jag tror inte att få dem någonsin. Men vi blir lika upprörda varje gång vi passerar honda affären!