Sunday, December 14, 2008

Lucia i Svenska Skolan

Luciafirandet är en stor sak för de flesta utlandssvenskar. Antagligen för att vi är så gott som ensamma om vår tradition. Lucia liksom midsommar passar dessutom bra för oss sekulariserade svenskar. Två helt oreligiösa högtider. Sankta Lucia är i och för sig ett helgon, men eftersom vi är protestanter och inte har helgon har det inget med vår religon att göra. 

Efter fredagens uppvisning i Springhurst var det dags för luciafirande med Svenska skolan på lördagen. Luciatåget var en salig blanding av dagisuppvisning och ett mer seriöst försök. Publiken fyllde på i sången efter bästa förmåga och det var riktigt stämningsfullt. Några av de större barnen framförde stolt adventsrim på bruten svenska. 

Efteråt serverades kaffe med dopp och mina lusselängder med mandelmassa var mycket goda om jag får säga det själv. I samband med fikat delades det ut julklappar till alla barnen. Vi föräldrar hade fått i uppdrag att ta med oss en julklapp med namnlapp till vårt eget barn. Katastrofen höll på att bli ett faktum när jag insåg att det där med julklapp hade jag helt glömt bort. Som tur var fanns det extra julklappar för försumliga föräldrar och Olivia fick en klapp även hon.
 

No comments: