Wednesday, December 24, 2008

Newark

Måndagen den 22 december flög Filippa och Rasmus till Sverige för att fira jul. Hela den resterande familjen var med i bilen till Newarks flygplats för att säga adjö. Trafiken flöt bra och vi kom fram i god tid. Barnen checkade in och begav sig av på egen hand mot säkerhetkontrollen. 

Efter det smidiga avlämnandet bestämde vi oss för att ta en sväng förbi IKEA som ligger 1,6 miles från flygplatsen (ca 2,6 km). För ett ögonblick glömde vi bort att begreppet "svänga förbi" inte existerar inom New York-området. Det tog oss cirka 40 minuter att köra dessa 2,6 kilometer på grund av en trafikolycka. 

Att "svänga förbi" IKEA är i och för sig alltid svårt eftersom man (i alla fall jag som inte är någon IKEA-proffs) måste gå igenom hela varuhuset oavsett hur lite man än ska köpa. Vi fick i alla fall tag på två fristående klädhängare vilket vi har saknat sedan vi började använda jackor samt prinskorv och annat smått och gott till julen.

Tre timmar efter att vi lämnat Newarks flygplats kom vi hem igen och kunde ta emot Magnus syster med familj som just anlänt. De kommer att fira jul med oss men bor på hotell i grannstaden. Tillsammans inledde vi julfirandet med hämtpizza.

2 comments:

Anonymous said...

Då kan ni vara glada att det inte var i den 19 decembers snöstorm ni skulle köra till Newark... Sträckan Rye - Newark tog dryga fem (5!!!) timmar den dagen. Det skulle jag nog tippa på är rekord på den turen. Resultat=en nästan (väldigt nära) krockad bil med NJ´s bredaste telestolpe, ett otal stunder av drama i baksätet och ett missat flyg til Köpenhamn. Lyckligtvis lyckades vi komma med flyget til Sthlm istället. Galopperade genom security check och ombord på planet med skärp och skor i handen... Men vi var lättade att vi kom med. Eftersom vi mer eller mindre parkerade på rampen utanför terminal B är vi lite oroliga för om vi kommer att ha råd att lösa ut bilen från korttidsparkeringen om en vecka...
My

Kina Paulsson said...

Vi hörde om era bravader och jag var ganska nervös inför vår tur till Newark, trots att väderförhållandena var betydligt bättre.
Vi måste höras när ni kommer hem igen!