Saturday, December 20, 2008

Aimee Mann

När väl snön hade börjat falla under fredagen, slutade det inte. Till kvällen, när jag, Magnus och Filippa begav oss av med bilen till Tarrytown, låg ett vitt täcke över hela Dobbs Ferry. 

I New York existerar inte vinterdäck utan istället kör man väldigt långsamt eller inte alls. Trots halverad hastighet men tack vare mindre trafik lyckades vi ta oss till Tarrytown i god tid. 

Vi parkerade bilen framför våra vänners hus, lämnade av Filippa som barnvakt, hämtade upp våra vänner och begav oss till en portugis-brasiliansk restaurang på Main Street.

I Tarrytown hade man varit generös med saltet och vägarna bestod mer av snömodd än av snö, trots ett par minusgrader. Inramningen för kvällens huvudattraktion, Aimee Mann's Christmas Show, var ändå perfekt. 

Vi hann precis med vår middag innan det var dags att bege sig tvärs över gatan till Tarrytown Music Hall. Aimee Manns musik är ganska likriktad och skulle nog bli enahanda som enda inslag på en konsert. Uppblandat med ett flertal gästartister och även filmsnuttar blev dock kvällen mycket underhållande och stämningsfull. 

Extra underhållande var mannen brevid Magnus som skrattade oavbrutet med ett skratt som taget ur Mupparna eller något annat icke verkligt.

No comments: