Friday, December 26, 2008

New York Aquarium

Trots att USA inte har officiella religiösa helgdagar är det mesta stängt på juldagen. New York Aquarium är emellertid aldrig stängt och är det någon dag då det passar att åka dit är det juldagen. Då är det nämligen inte så många andra där.

Vi tog därför bilen tvärs igenom hela Manhattan denna soliga juldag och begav oss till Coney Island, Brooklyn. Omständigheterna var perfekta, ingen trafik, klarblå himmel och cirka fem plusgrader. Väl framme kunde vi välja och vraka bland alla lediga parkeringsplatser och inne på akvariet hade vi snabbt identifierat de övriga tio familjerna som var där samtidigt som oss. Mycket fler var det inte. Vi kunde även konstatera att vi sannolikt var de enda kristna besökarna denna juldag. 

Den stora behållningen på akvariet var enligt Olivia den 20 minuter långa sjölejonuppvisningen. Även vi vuxna var imponerade av sjölejonens smidighet, kroppskontroll och kapacitet. Uppvisningen skedde utomhus och trots att vi befinner oss i slutet av december värmde solen skönt.

På vägen hem passerade vi stadsdelen Park Slope i Brooklyn och intog lunch på ett bagel café, vilket var det enda öppna stället vi kunde hitta.

Vi avslutade juldagen på ett mer traditionellt vis med dessert och kaffe hos vår "extended family" i Briarcliff Manor. 

No comments: