Wednesday, December 17, 2008

Snö

Häromdagen hade vi 16 grader och idag har vi snö. Tyvärr är det för varmt för att snön kommer att ligga kvar någon längre tid, men vi får njuta av det snöbeklädda landskapet så länge det varar.
Nu ska jag bege mig till Whole Foods för att köpa en halv färsk skinka. Den ska sedan rimmas i en vecka och bli lagom klar till jul. Huruvida skinkan blir rosa eller inte beror på om jag hittar någon som vet vad salpeter är. Enligt ordboken ska det heta Sodium nitrate på engelska. 

2 comments:

Anonymous said...

Äntligen får vi prata väder!

Rapport från Hannover; 2 plusgrader och lätt dimma. Ungefär som det alltid är när man stannar och tankar på en Autobahnbensinmack. Fast vi har svängt av och hittat ett jättetrevligt hotell på vischan, rena lyxen för 75 euro. Vi är på väg till Sverige för att träffa tomten.

Men det var ju det här med vädret... Efter en hemsk december har det äntligen lossnat vid Lago di Lugano. Till helgen säger dom att det kan bli 18 grader och sol. Den ticinesiska solen gör att 18 grader känns som 25. Svensk högsommar, alltså. Det är bara det att... då är vi i Sverige.

/ Pär-Ola

Kina Paulsson said...

Hoppas resan har gått bra och att solen skiner på er även i Småland.