Friday, December 26, 2008

Julafton

Tänk att vi var tvungna att flytta till New York för att få en vit jul. Efter helgens snöstorm har vi haft minusgrader flera dagar och snön har blivit liggande. Man kallar det snöstorm här, men det är inte storm på riktigt. Snö som faller i stora mängder kallas för snöstorm oavsett om det blåser samtidigt eller inte. 

Vi har valt att fira svensk jul med det enda amerikanska inslaget att barnen dessutom har fått några klappar i sin strumpa vid spisen. Men eftersom vi umgås med kusinerna på julaftons morgon och inte på juldagen får barnen tömma sina strumpor redan på julaftons morgon.

Den hemrimmade julskinkan blev faktiskt god och inte så grå i färgen som jag befarade. Förutom julskinka hade vi Abba-sill, gravad lax, rökt lax, köttbullar, prinskorv, andra korvar, revbensspjäll, rödkål, grönkål och västerbottenost. Jag tror att vi lyckades få ihop ett äkta svenskt julbord och det smakade riktigt bra.

På kvällen kom tomten på besök, på svenskt vis. Olivia konstaterade efteråt att tomten var mycket lik pappa men hon ville inte förstöra magin genom att erkänna för sig själv att det faktiskt var hennes pappa bakom masken.

Familjen Paulsson d.ä. har anammat den franska traditionen att dricka champagne och äta ostron på kvällen, något vi har tagit efter. När man har ätit ett rejält svenskt julbord på dagen, är det perfekt med något lättare och uppfriskande på kvällen.

2 comments:

Jonas Jonasson said...

Var det snö ni var ute efter kunde ni ha åkt till Växjö. Där pulsade vi omkring i ett 1,5 mm tjockt snötäcke. D.v.s. frost på marken plus lite till.

Fast nu är vi hemma igen. Vid San Bernadinpasset var det nog en och en halv meter, vilket ju i stort sett inte hör hit.

God fortsättning!

Kina Paulsson said...

Skönt att höra att ni är hemma igen välbehållna.

God fortsättning!
Kina