Sunday, November 30, 2008

1:a advent

Första advent i Dobbs Ferry pryds av ett tunt täcke våt snö draperad över naturen. Snöandet byts sakta ut mot regn allteftersom morgonen blir till dag, men små högar av blötsnö stannar kvar och hjälper till att skapa en liten känsla av jul. 

Redan klockan 11 på förmiddagen beger sig Magnus ner till stationen i Dobbs Ferry för att plocka upp en före detta kollega från Svt, som flyttade till Brooklyn samtidigt som vi flyttade hit, samt hennes man och tre barn. 

Barnen är 4, 2 och 0 (1 månad) år. Samma stund som de kliver in genom dörren, försvinner alla (inte den nyfödda) upp för trappan med Olivia. Därefter ser vi dem endast när vi ropar ner dem för lunch och andra aktiviteter och det är motvilligt.

Vid lunchtid strilar regnet, jämnt och taktfast, men inte värre än att vi genomför vår adventsbarbeque och grillar utomhus. Vi och vi, det blir Magnus som få förse sig med regnjacka, halsduk och paraply och grilla de mest underbara hamburgare.

Kronan på vårt adventsfirande är pepparkaksbak med deg efter klassiskt svenskt recept. Våra små gäster äter mer deg än vad som hamnar på plåten, men huset fylls ändå av en fantastisk julig doft och det blir kakor så det räcker till oss alla.

Strax innan våra Brooklyn-vänner ska bege sig hem, får vi ytterligare besök av vänner från Tarrytown. Min Svt-kollegas man är nämligen arbetskamrat med mannen i Tarrytown-familjen och de vill hinna hälsa på den nyblivna tre-barnsfamiljen när de ändå är i krokarna. Alla känner alla i vår svenska New York Community.

Jag vet nog att den som läser detta tänker: bläh så fantastiskt mysigt de har då, försöker hon vara någon form av Wahlgren-familj, eller... Därför kan jag lägga till att jag har ryggskott och har hasat runt som en nyförlöst tvillingmamma hela dagen. Inte rakt igenom rosenrött alltså.

1 comment:

Anonymous said...

Haha,"nyförlöst tvillingmamma" - jag skrattar lite för mig själv här hemma..
Tänkte faktiskt inte "bläh" utan vad skönt att du är frisk nu och att du också får lite familjemys!

/Christina S. ;)