Wednesday, November 5, 2008

McCain

Det var inte min avsikt att fara med osanning, men så har skett. Olivia kom idag hem från skolan och berättade att hennes bästa kompis E hejade på McCain i valet. Eftersom denna familj inte bor långt ifrån oss, stämmer inte min utsago att vi bor i ett heltäckande Obama-område. 

Olivia som är en inbiten Obamaanhängare, berättade för E att Obama tycker att pappor ska vara mer med sina barn. Detta och det att USA aldrig har haft en brun president tidigare, anser hon vara de främsta anledningarna till att rösta på Obama. Vi har försökt införa begreppet African-American istället för brun, men det går sådär.

I somras uttalade sig Obama om frånvarande pappor. Detta har etsat sig fast hos Olivia och hon har drivit frågan som ett mantra under hela valrörelsen. Obama syftade på helt frånvarande pappor. De som inte tar sitt ansvar såsom fäder överhuvudtaget. Olivia har dragit in samtliga pappor i debatten.

2 comments:

PV said...

Hej. Vilken bra blogg! Hittade länken på din Facebook-sida. En spännande kulturresa du gör! (men du MÅSTE ju prata engelska pådagarna!)

Kina Paulsson said...

Jag jobbar på det :-)