Sunday, November 9, 2008

Överraskning

På onsdag är det min födelsedag och eftersom Magnus kommer att vara bortrest hela veckan skulle detta firas i lördags istället. Med en överraskning. 

Lördag morgon kom och jag hörde mig för när överraskningen skulle börja. Skulle jag vara beredd på en heldag eller bara till kvällen? Det där med överraskningar är inte riktigt min mans styrka, så han passade på att meddela planen för dagen. Klockan fem skulle vi ta en drink på Rainbow Room, denna bar i Rockefeller Center som vi blev nekade tillträde till i somras på grund av Magnus gymnastikskor. Därefter skulle vi gå ut och äta, men var någonstans hade han ännu inte bestämt.

För att komma in på Rainbow Room får man inte ha gymnastikskor, jeans eller t-shirt. Detta är lättare sagt än gjort för en 14-årig pojke. Vi började hysteriskt gå igenom vårt utbud på skor och byxor. Till slut bestämde vi oss för att köpa nya skor till Rasmus på Manhattan och att svarta jeans nog var OK. Skjortor har han flera av, efter höstens skjort- och slipstvång på matchdagarna.

Därefter var det dags att bestämma restaurang och att boka parkering. Hur det kom sig att jag satt med detta i knät, när det var min överraskning, vet jag inte men så blev det.

Väl på väg in till Manhattan, finklädda till tänderna, restaurang och parkering bokad, slog det mig - vädret är ju uruselt! Hur kul är det att gå på Rainbow Room när det enda man ser är dimma och regn? Inte alls kul. Det var fortfarande några timmar kvar tills det var dags att gå dit, så vi bestämde oss för att hoppas på det bästa.

Vi parkerade bilen och begav oss av i regnet till The Museum of Modern Art för ett litet besök innan drinken. Där var det vansinnigt mycket folk. Antagligen extra mycket folk på grund av regnet.

När vi kom ut därifrån regnade det lika mycket som innan och dimman hängde tungt mellan skyskraporna. Inget Rainbow Room idag heller således. Det blev en hälften så dyr drink i Hell's Kitchen istället, i närheten av kvällens restaurang.

Osso Buccon på restaurangen var i alla fall fantastiskt god.

No comments: