Sunday, November 23, 2008

Barnkalas

Sedan Olivia började i kindergarten i september har hon varit på tre barnkalas. I går var hon på kalas på The Maritime Aquarium i Connecticut. Såsom allt annat, är barnkalasen lite större och mera påkostade här än i Sverige.

På The Maritime Aquarium fick barnen klappa krabbor, ostron och stingrockor. De fick titta på hajar, sköldpaddor och knallfärgade grodor. Även vi föräldrar fick gå med runt och det var riktigt roligt. 

Efter rundturen bjöds det på pizza och tårta dekorerad med djuphavsmotiv. Alla kalas avslutas, inte som i Sverige med en liten godispåse, utan med en Goody bag till alla små gäster. Denna Goody bag innehåller diverse onödiga leksaker. De svenska godispåsar är naturligtvis lika onödiga, men de försvinner åtminstone av sig själva efter ett par timmar.

Om några veckor kommer vi att få ett tackkort där värdinnan tackar Olivia för att hon kom till kalaset och för den fina presenten. Vi brukar inte skicka tackkort för att vi har fått komma på festen, vilket troligen ses som ett etikettsbrott.

No comments: