Saturday, March 21, 2009

Seussical

Efter en tidig middag på den italienska restaurangen Off Broadway i Dobbs Ferry gick vi alla till Dobbs Ferry High School för att titta på skolans årliga teateruppsättning. I år spelades Seussical, en musikal baserad på Dr Seuss böcker. Dr Seuss är lika klassiskt amerikansk som Astrid Lindgren är svensk. 

Föreställningen kostade $10 för vuxna och $5 för barn. Mormor fick komma in gratis. Vi var i god tid och fick bra platser. Några som helst förväntningar hade vi inte. Barnen hade några kompisar som var med och Rasmus hade hjälpt till att måla lite dekor, men för övrigt hade vi inte aning om vad vi hade att vänta.

Vi blev mycket glatt överraskade av uppsättningen kvalitet. Skolbandet hade förstärkts lite här och där med vuxna, men för övrigt var det rakt igenom barn och ungdomar som uppträdde och arbetade bakom scenen. Sången och skådespeleriet höll riktigt hög standard. Det enda som brast emellanåt var tekniken. Alla inblandade var i och för sig försedda med myggor, även om de inte alltid fungerade som de skulle.

Jag hoppas att Olivia kommer ha möjlighet att delta i ett liknande spektakel i Sverige, om hon visar sig vara lagd åt det hållet.

No comments: