Monday, March 9, 2009

Billy Elliot

Gudskelov är vi alla friska söndagen den 8 mars. Eftersom vi har betalat $670 för fem stycken biljetter till Billy Elliot, vill vi inte gärna att något oförutsett ska hända. Föreställningen börjar kl 3 pm men vi beger oss in till stan i god tid för att hinna med lunch innan.

Lunch intar vi på Breeze på 9th Avenue, ett av våra favoritställen när vi är ute efter något enkelt. De serverar underbar thai-inspirerad mat till bra priser. Vi hann även med en Starbuckskaffe. Vi försöker i det längsta undvika Starbucks, men i teaterdistriktet tycks de vara de enda kaffeställen som finns.

Billy Elliot spelas på Imperial Theater på 42:a gatan. Föreställningen är utsåld och vi får stå i kö till våra platser på balkongen. Våra platser är skapliga och vi får använda hela vårt känsloregister under de närmste tre timmarna, även om jag nog var den enda i familjen som grät. Något jag alltid gör nu för tiden, så det är inte så mycket att fästa sig vid.

När vi står och väntar på att garagevakten ska köra fram vår bil efter föreställningen, kommer ett annat par för att hämta ut sin bil. Paret är någonstans mellan 45 och 50 år, tror jag, och har uppenbarligen hunnit med en hel del drinkar trots att klockan bara är kvart över sex. Kvinnan är så berusad att hon knappt kan stå. Mannens berusning är inte lika uppenbar, men finns där om man tittar efter.

Deras bil kommer före vår och vi står och gapar när kvinnan hoppar in i förarsätet. Ska vi bege oss ut på samma gator som denna människa? Kvinnan kör iväg, men lyckas knappt komma upp för garagerampen ut på gatan och det sista vi ser är att mannen och kvinnan byter plats. För väl det, tror jag.

No comments: