Wednesday, October 1, 2008

Mrs G

Här i Dobbs Ferry frågar ingen vilken kindergartenklass barnen går i, om det är Ka, Kb eller Kc. Istället frågar man vilken lärare de har. Olivia har Mrs G, men egentligen har hon Mrs C. Mrs C fick barn i augusti och har därför varit mammaledig sedan terminens början. Nästa vecka kommer Mrs C tillbaka och Mrs G ska gå tillbaka till sin vanliga tillvaro som pensionär. 

Som svensk blir man chockad över en mamma som går tillbaka till jobbet efter tre månader. I Sverige finns det bara ett sätt att lösa föräldrarledigheten på. Mamman är hemma i 6-18 månader, beroende på om pappan är hemma eller inte. Därefter är det dagis eller möjligtvis dagmamma som gäller. Här kan man vara hemma i tre månader eller 10 år, ha barn på dagis, ha nanny eller både och. 

När Olivia insåg att hennes kära Mrs G kommer att sluta nästa vecka och ersättas av någon hon ännu inte känner, blev hon förtvivlad. Förtvivlad på det hjärtskärande sättet som Olivia med sitt hetsiga humör sällan blir. Långsamma och innerliga tårar trillade ner för kinden. Bedrövad kröp hon upp i min famn för tröst. Jag berättade för henne att alla barnen skulle rita varsin teckning och tillsammans göra en bok med bilder till fröken.

20 minuter senare kom Olivia tillbaka till mig med sin teckning. Jag visste inte ens om att hon hade börjat på den. Hon hade ritat den på baksidan på en annan bild, vilken lyser igenom pappret. Den var inte ritat på ett papper av storleken om 8 x 8 inch, vilket den skulle vara för att passa i scrapboken.  Däremot var det en teckning med så äkta kärlek till den fröken Olivia har haft sina första månader i Kindergarten, att allt det andra inte spelar någon roll. Det går att klippa och klistra lite för att få rätt passform och fågeln på baksidan kommer med på köpet.

3 comments:

Anonymous said...

Jag är imponerad över Kinas enormt informativa blogg vem behöver åka till USA när Kina är där det är ju nästan man känner smaken av maten,
Sitter hon någonsin ned, var rädda om er och hälsa Magnus att det behövs lite hjälp i vita huset med economin vi här hemma skulle uppskatta om han fick fart på ruljansen.
kram Hasse

Kina Paulsson said...

Tack, Hasse jag gör mitt bästa. Magnus gör också sitt bästa mellan alla cocktailpartyn. Men det är lite körigt, vilket kan förklara den tillfälliga nedgången.
Kram till er alla!

Unknown said...

Vilken kärlekshistoria! Sitter här med en liten tår i ögat. Hoppas att Mrs C kan fylla Olivias hjärta lika bra som Mrs G gjorde. Kram på er Ulla