Tuesday, September 30, 2008

Long Island

Det är Rosh Hashanah och barnen har två lediga dagar från skolan. För dem som inte kan de judiska högtiderna kan jag berätta att Rosh Hashanah är det judiska nyåret. I New York State har alla Public Schools stängt i två dagar för att fira detta.

Vi var lovade soligt väder och en dagstemperatur på drygt 20 grader. För oss svenskar är 20-gradig värme lika med sommar och jag och barnen hade därför bestämt att fira det judiska nyåret genom att hylla sommaren. Vi gick upp tidigt, klädde oss i vita sommarklänningar (inte Rasmus) och satte oss i bilen utan att äta frukost. Vårt mål var New York-bornas främsta sommarutflyktsmål, Long Island.

En timme senare nådde vi vårt första mål, Long Beach på Long Island. Vi sökte upp en av stadens diners och beställde in en gigantisk frukost. Vi åt pannkakor, våfflor, ägg, bacon, korv och skinka. Alla åt i och för sig inte allting, men efteråt kändes det så.

Efter vår grandiosa frukost åkte vi vidare till huvudattraktionen, Jones Beach. En oändlig sandstrand utefter Long Islands södra kust, med den ovanliga egenskapen att den är tillgänglig för oss alla. Den 30 september behöver man heller inte trängas med så många andra och parkeringen är gratis.

Vi sprang efter vågorna, samlade snäckor, kastade frisbee och satt i våra användbara och sköna sportstolar. Trots att solen inte riktigt tog sig igenom molnbanken, var det varmare än en svensk försommardag. Eftersom badvakterna har gått hem för säsongen och vågorna är livsfarliga är det förbjudet att simma i vattnet. Hade så inte varit, hade vattnet varit inbjudande att bada i. Inte alls kallt.


Efter ett par timmar på stranden drog vi vidare till Brightwaters och åt en lika stadig lunch som frukost. Väl hemma igen orkade vi inget annat än att titta på Peter Sellers i Alice i Underlandet. Filippas kompisar ska vara utklädda enligt detta tema på Halloween och Filippa behövde lite inspiration. Någon middag behövdes inte.

För den som undrar var Magnus befinner sig (jag vet att några undrar vad han håller på med hela dagarna), är han på tjänsteresa i Florida hela veckan.

4 comments:

Anonymous said...

Vilken underbar dag ni ser ut att ha haft! Här är det kallt 5-10 grC, blåsigt och rätt vad det är kommer det en regnskur. Så golfsäsongen verkar vara över i Sverige för denna gång. Men man kan ju promenera och läsa en god bok! Må så gott från Ingrid och Bengt

Anonymous said...

Jag tycker du är duktigt på att ta dig för saker. Du far hit och dit och tvekar inte för att köra bil med alla dessa filer och avfarter till höger och vänster.
Vill också lite diskret berätta för dig att undertecknad gick upp 10 kilo mina första två månader i USA - på tal om frukost och lunchfrosseri, hahahaha! Det är så otroligt gott! Kram Annette

Anonymous said...

Annette, om du bara visste! Två gånger har jag skrivit ett svar på din kommentar, men raderat i sista stund. Jag håller på att implodera!Aaaaaargh!

Kina Paulsson said...

Men jag kör fel minst en gång varje gång... Tack och lov för vår GPS som vägleder i svåra stunder.