Monday, September 8, 2008

Körskola

För att vi ska få genomföra vår uppkörning och förhoppningsvis få våra amerikanska körkort, måste vi först genomgå en femtimmars kurs i körsäkerhet. Jag hade bokat in oss båda på en körskola i White Plains och lördag morgon kl 7:45 infann vi oss på skolbänken. 

Läraren, med den klassiska bakgrunden körskollärare/baseball- och footballscoach, visade sig ha varit med förut och visste precis varför detta medelålders par dök upp bland alla High School-studenter. Han lovade att i första hand terrorisera de yngre i publiken med frågor, vilket åtminstone jag var tacksam för.

Tillsammans med några informationsfilmer med Don Johnson i huvudrollen, lyckades vår coach med konststycket att göra fem timmar körsäkerhet riktigt underhållande. 

Barnen hade under tiden varit tillsammans med våra svenska vänner i Tarrytown och hunnit med både agility (som publik) och bad. Kvällen avslutade vi fyra vuxna på en mycket trevlig restaurang i grannstaden, Harvest-on-Hudson (www.harvest2000.com/hoh/) medan alla fem barnen åt pizza och tittade på film hemma hos oss. Trots att det ösregnade ute och stormen Hannah hade börjat visa sig, hade vi en mycket trevlig kväll.


2 comments:

Anonymous said...

Apropå film - vi såg Dobbs Ferry på film igår - i "Falling in love" där Robert de Niro bodde i Dobbs Ferry och träffade Meryl Streep på tåget! Bl.a. såg vi en scen där frun och barnen hämtade maken på stationen i Dobbs Ferry. Vi såg det hela framför oss fast med några andra aktörer! i o b

Kina Paulsson said...

Så himla roligt. Den måste vi se!