Sunday, September 21, 2008

Stew Leonard's

Fyra kilometer härifrån, i Yonkers, ligger en affär som heter Stew Leonard's (www.stewleonards.com). Denna affär har allt som den nostalgiska amerikanen söker. Affären är byggd som en enorm gammal lada, med silo och allt. Även insidan är inredd som en lada med trähyllor för maten. Lite samma känsla som Cajsa Warg på Söder, men tio gånger större. Här och där i lokalen finns små avsatser, där dockor, stående bland höbalar, spelar gamla slagdängor. De har eget bageri, gör sin egen mozzarella och har en gigantisk avdelning för färdiglagat. Grönsaks- och köttdiskarna är enorma, men övriga stapelvaror finns endast i begränsat urval. Man kan därför inte bara åka till Stew Leonard för att handla. 

I New York Times i helgen var det ett reportage om att handla mat i Westchester County (där vi bor). En kvinna uttryckte det som att hon har två jobb. Ett i City på dagarna och ett där hon handlar mat till familjen. Minst fem olika butiker ansåg hon sig behöva besöka varje vecka för att fylla familjens skafferi. Jag har inget jobb i City och för min del räcker det med två, kanske tre olika affärer i veckan. Om en stor del av amerikanarna nöjer sig med enkel fast-food till middag, finns det en stor grup, speciellt här i New York, som är mycket noga med vad de äter. 

På Stew Leonard's kan man även köpa blommor och just nu framförallt Halloween-dekorationer. Eftersom jag tycker att det verkar alldeles för tidigt att börja med Halloweendekorationer redan 22 september, har jag hört mig för lite. Den 1 oktober tycker många är en bra gräns för att börja dekorera för Halloween. Det tycker jag låter bra och vi nöjde oss med nya höstblommor till trädgården.

1 comment:

Anonymous said...

Apropå mat..har du någon aning om hur barnmatsburkutbudet ser ut i DF? Finns det "hipp" och "nestlé" :))
Annars gillar Elmo säkert också risotto med scampi!

Skämt åsido, vi behöver väl inte ta med så mycket sånt när vi kommer eller skulle du kunna reka det åt oss..

Bara två veckor kvar... (hihi)
Kramar från oss!!