Wednesday, September 17, 2008

Lucy

Onsdag morgon, kl 8.30 på New York Sports Club i Dobbs Ferry.

När hon var yngre brukade de säga att hon såg ut som Lucy i Dallas. Hon tyckte att det stämde ganska bra. Precis som Lucy var hon liten, kurvig och hade långt blont hår. Nu vid 58 års ålder, kände hon sig lika ung och snygg som förr, men det hände allt mer sällan att män påpekade att hon såg ut som Lucy. Det berodde kanske mest på att ingen längre kom ihåg vem Lucy var. Eller berodde det på att det långa blonda håret numera var ganska kort och tunnt.

Inför dagens dansklass hade hon valt kläder med omsorg. Den turkosa tenniströjan med tillhörande kjol gjorde sig bra mot hennes blonda hår. 

Dansa hade hon alltid tyckt om. Rytmisk och med snabba fötter brukade hon slänga sig in i såväl salsa som cha-cha-cha. Till och med Line Dancing när hon hälsade på sina släktingar i Texas. Men det här med instruktör var besvärligt. Varför måste någon därframme tala om för en vilka steg man ska ta? Sakta förflyttade hon sig ut till kanten och därefter bakåt i lokalen. Hon hade alltid tyckt om att visa upp sig och står man längst bak är det ingen som ser. Men å andra sidan kan hon få göra sin egen koreografi.

3 comments:

Anonymous said...

Kände igen mig.....same-same but diffrent!
Kina kan du inte maila er adress och din "egen" mailadress till mig?
Njuter verkligen av din blogg! Kram Annette

Anonymous said...

Different - varför ska man alltid stava fel när men vill "glänsa" med lite amrikanska?? hahahaha

Kina Paulsson said...

Tur att du hann ändra själv :-)
Stor kram