Tuesday, October 28, 2008

Stort hus

Sedan den 7 oktober har vi haft min syster med familj, min svärmor samt min exman med familj på besök. Vi har därmed kunnat konstatera att vårt stora hus sväljer nio personer ganska bra. I går hade vi dessutom ytterligare besök från Sverige, men bara över dagen. Före detta klasskamrater (syskon) till Filippa och Rasmus är i New York på höstlovet och kom ut till oss i förorten och hälsade på. 

Man tror att det ska kännas underligt att träffa vänner från Stockholm här i Dobbs Ferry, men det gör det inte alls. Tvärtom, det känns helt naturligt.

Det som är roligt med alla besök är att vi själva kan se vår omgivning med de ögon vi hade för några månader sedan. Barnen från Masters privatskola i sina uniformer, vår klassiska Main Street, volontärerna som dirigerar trafiken i samband med skolan börjar och slutar och den frapperande vegetationen. Just nu har vi dessutom Halloweenpyntningen i trädgårdarna som i vissa fall är mer än iögonfallande.

Det kommer att kännas mycket tomt här hemma efter onsdag då vårt sista besök har åkt hem och vi bara blir fem i huset igen.

No comments: