Wednesday, October 22, 2008

DFSF

Nu är jag fått en rejäl kur mot min mamma-skräck. Denna förmiddag har jag nämligen tillbringat på en "nya medlemmar"-möte med Dobbs Ferry Schools Foundation (DFSF). 

DFSF drivs av frivilliga och har till syfte att samla in extra pengar till Dobbs Ferrys tre skolor - Elementary, Midddle och High School. Totalt cirka 1200 elever. Föreningen startade för 14 år sedan och har hittills dragit in 4,5 miljon dollar. Dessa pengar har bland annat använts till ny lekplats för de mindre barnen, en TV-studio till High School och smart boards till samtliga klassrum.

När man tänker på att vi knappt får samla pengar till en gemensam present till lärarna i den svenska skolan, inser man att vi är ganska socialistiska i vårt tänkande ändå.

Vi var sex mammor som träffades nu på morgonen, tre nya och tre gamla. Alla var fantastiskt trevliga, intresserade, uppmuntrande och roliga. Det kändes verkligen som om jag hade hamnat i helt rätt sällskap. 

I morgon tar jag semester några dagar från mitt skrivande, då jag och Magnus ska på semester till Aruba i fyra dagar. Återkommer därefter, utvilad och pigg, med nya intryck.

3 comments:

Anonymous said...

På den här bloggen lär man sig nåt nytt varje dag.
Typ att Aruba tydligen är den enda platsen på planeten där det inte finns internet.

Kina Paulsson said...

Visst är det konstigt? Men så är det faktiskt :-)

Anonymous said...

Åh, vad härligt med Aruba! Ha en superskön semester.
Kram Åsa