Thursday, June 25, 2009

Speed dating

I dag har det packats här hemma. Hela köket är nerpackat. Så är även en del av husets nycklar, tror vi, och de sopsäckar jag tänkte slänga allt i, som vi inte kan ta med oss. Så går det när man är oplanerad och förvirrad. 

Eftersom tiden är knapp har vi haft en form av speed dating i dag på eftermiddagen. Först badade vi med några grannar i kvarterets pool. Meningen var i alla fall att Olivia skulle bada, hon som alltid tjatar om det, men hon tyckte att vattnet var för kallt. 

Efter badet åkte vi över till Tarrytown för en skolavslutnings- och födelsedagsfika. Med oss hade vi även en påbörjad champagneflaska som vi delade på tillsammans med kaffet, jordgubbarna och glassen. 

På kvällen var vi hembjudna till några föräldrar till en kompis till Rasmus. Kompisen J, vars pappa är professionell jazzmusiker. Med på middagen var även två andra föräldrar och en bunt ungar som kom och gick under kvällen. Det var kaotiskt, god mat, bad i poolen, kulturutbyte, levande musik och helt enkelt en helt underbar kväll. Egentligen förtjänar denna kväll ett helt eget inlägg med detaljerade beskrivningar av alla färgstarka människor, intressanta samtalsämnen och musikaliska inslag, men jag är alltför trött och ofokuserad för det.

2 comments:

Anonymous said...

Min kära dotter, detta kanske är din sista blogg från Dobbs Ferry och jag vill passa på att tacka för alla underbara stunder vi haft under året med dina härliga bloggar. Ibland har vi fått oss goda skratt - ibland har tårarna inte varit långt borta. Alltid underhållande och medryckande. Tack och stor kram från din mor och Bengt som båda ser fram emot reseskildringar....

Kina Paulsson said...

Som du ser hann jag med en till från Dobbs Ferry, men det är nog den sista. Stort tack för ert stöd under året, det har varit mycket värdefullt. Förhoppningsvis kommer det några fler inlägg innan vi lämnar USA för denna gång.