Monday, June 22, 2009

Picknick

På grund av det ständiga regnandet blev den årliga kindergartenpicknicken framflyttad en vecka, till Midsommarafton, som inte är Midsommarafton här. Undrens tid är inte förbi visade det sig när vi denna dag fick en regnfri dag och picknicken kunde genomföras enligt plan. 

Inför denna dag hade alla barnen batikfärgat tröjor, varje klass i sin egen specifika färg. Olivias klass var orange. Egentligen hade de bara förberett färgandet genom att skapa mönster på tröjorna på klassiskt 70-talsmaner. Själva färgandet stod fröknarna för. 
Vi mötte upp barnen i en närliggande park där klasserna anlände truppvis i sina olika färger. Därefter var det bara lek, pizza, kakor och glass för hela slanten i tre timmar. Magnus och jag var tyvärr tvungna att lämna picknicken en stund för att sälja vår bil till Big Dee Volvo, men vi försökte vara med så mycket som möjligt. Nu har vi på två år sålt två bilar som båda bara varit ett år gamla. Inte de bästa affärerna man kan göra. Tur att dollarkursen har gått vår väg åtminstone. 

Vi passade även på att ge våra presenter till Olivias fröknar. De fick varsin bok om Sverige till minne av den svenska lilla tjejen som nu återvänder till sitt hemland med en Brooklyn-dialekt i bagaget. Olivia i sin tur fick ett exemplar av den boken klassen gjorde till fröknarna under Teacher Appreciation Week, som jag skrev om tidigare. Ett perfekt minne.

No comments: