Wednesday, June 17, 2009

Beczac

Inför dagens utflykt samlas vi i skolans ELL-sal på morgonen. Alla ELL-barn från kindergarten till fifth grade ska på utflykt till Beczac Environmental Education Center i Yonkers och jag ska vara med som extra hjälp. Mitt ansvar är en grupp på fyra barn, Olivia samt tre pojkar från hennes klass. 
Tillsammans med de andra barnen promenerar vi den långa vägen till stationen för att ta tåget till Yonkers. Barnen är duktiga, både på att gå och på att lyssna vad jag säger till dem. På tågresan sitter vi fem tillsammans och vi har nu blivit en väl sammansvetsad liten grupp. Olivia beklagar sig vid något tillfälle över att hon bara fick pojkar i sin grupp, men finner sig snart tillrätta. 

Framme vid Beczac berättar en ur personalen om Hudson River och om de fiskar som simmar där. Därefter är det dags för dagens höjdpunkt, notfisket. Alla barnen går ner till Hudson River där de får trä på sig vadarbyxor. Olivia och hennes kompanjon J är först ut, såsom minst i sammanhanget. 
Olivia är helt orädd när hon kliver ut i vattnet med nätet och springer gladeligen fram och tillbaka med fångsten mellan nätet och hinkarna där fångsten ska samlas. Alla fiskar i nätet diareförs och studeras noga av barnen. De får hantera räkor, krabbor och massor av fiskar av olika storlek. Helt borta är den försiktiga Olivia som inte ville peta på någonting på The Maritime Aquarium i höstas.
Efter fiskelyckan är det dags för matsäck och lek. Alla barnen springer runt runt som hästar på grönbete under en timmes tid. Som tur är blir vi hämtade med skolbussen vid tågstationen när det är dags att åka hem. Det är ganska trötta barn vi har med oss tillbaka.

No comments: