Monday, February 2, 2009

The Cloisters Museum and Gardens

I Fort Tryon Park på nordvästra Manhattan ligger The Cloisters Museum and Gardens. I en medeltidsinspirerad byggnad finns en stor samling av europisk medeltidskonst och arkitektur. 

Museets ligger där det gör, tack vare att familjen Rockefeller på 20-talet donerade över 60 acres land till staden New York City, för att upprätta denna klosterimitation som en filial till The Metropolitan Museum of Arts. Dessutom donerade Rockefeller flera hundra acres av land på New Jersey-sidan, för att säkerställa att utsikten från museet skulle vara intakt.

The Cloisters var målet för vår söndagsutflykt och hela familjen följde med, trots starka protester från Rasmus. Han kan absolut inte se vitsen med våra söndagsutflykter. 

Jag kan bara tala för mig själv, men jag tyckte att det var mycket rogivande att vandra genom de klosterlika salarna och titta på vad människan kunde skapa för 700 år sedan. Fantastisk fönsterkonst, underbara bonader och utsökta träskulpturer. Videokonst i all ära, men ingen kommer att kunna se den om 700 år.

Efter museebesöket och lunchen på New Leaf Café tog vi en promenad i Fort Tryon Park och först vid snöbollskastningen på Linden Terrace började Rasmus tina upp.

No comments: