Thursday, February 19, 2009

Ben & Jerry's

Eftersom Olivia ska vara hos Mini Star redan 8.30 på morgonen är det inte mycket till sovmorgnar på den här semestern. Fördelen är att vi är bland de första i backarna. I Sverige tror jag inte ens att backarna är öppna före nio.

I morse var vädret betydligt sämre än tidigare, men ett massivt snöfall hade gjort backarna desto bättre. Vi fick några riktigt bra åk på förmiddagen, men bestämde oss för att göra en utflykt på eftermiddagen. Det är inte riktigt samma sak i backarna när dimman hänger tungt och snön faller oavbrutet.

Efter lunch begav vi oss en timme norrut till Waterbury, Vermont. Där ligger nämligen Ben & Jerry's första fabrik och även den enda fabriken med Factory Tour. Resan blev bättre än vi trodde, då dimman började lätta norrifrån och vi kunde ta del av Vermonts vackra vyer. Det är lätt att förstå varför Familjen Trapp valde att bosätta sig i denna delstat. 

Turen i glassfabriken tog cirka 30 minuter och inbegrep filmvisning, tjuvtitt i fabriken samt provsmak. Visst var det en rolig utflykt, men mycket längre resa än en timme är den inte värd. Med oss fick vi även Chunky Monkey och Strawberry Cheesecake som efterrätt till kvällen.

No comments: