Sunday, February 15, 2009

Valentine's Day

Ända sedan julskyltningen försvann i december har vi haft röda och rosa hjärtan i affärerna. Precis som Halloween är Valentine's Day inte något man ser lätt på. Dock har jag inte sett några rosa uppblåsta hjärtan i trädgårdarna, där går tydligen gränsen.

Förra veckan fick vi instruktion från Elementary School om hur Alla Hjärtans Dagfirandet ska gå till. Barnen får inte bara ge kort till en i klassen. Ger man till en, måste man ge till alla. En regel som känns svensk och rättvis. Detsamma gäller inte i High School, men de är väl stora nog att lära sig att livet inte är särskilt rättvist.

Eftersom Valentine's Day var på en lördag, firade skolan på fredagen. Olivia satt dagen innan och skrev 24 stycken kort. Vi var inte så ambitiösa att vi tillverkade korten själva, som många andra. I skolan åt barnen Cup Cakes och hade Dance Party samt delade ut kort till varandra. De är 20 elever i klassen och Olivia hade med sig ungefär lika många kort hem.

Själva Valentine's Day tillbringade jag och barnen i Soho. Vi åt frukost på en diner på Hudson Street och shoppade sedan i kvarteren runt Prince Street och Broadway. Vi tog även en liten avstickare med tunnelbanan till Union Square för att fylla på med skidkläder inför nästa veckas semester. 

Sen eftermiddag kom min kära man tillbaka från Sverige och även jag kunde få lite kärlek.

3 comments:

Nina said...

Massa kärlek här från kalla Swajden också!
Kramar till er alla!
N

Anonymous said...

Här kommer också en stor portion kärlek till er alla från oss i Albatera som är sååå nyfikna på vart ni ska åka på skidsemester!!

Kina Paulsson said...

Stor kram tillbaka till er alla, från snöiga och kalla Vermont. Vi som precis fått vår i Dobbs Ferry.