Tuesday, September 22, 2015

Tag sale

I vår ständiga jakt på billiga, men inte vedervärdiga, möbler har vi börjat sikta in oss på Tag sales. Eller loppis skulle man väl säga på svenska. Jag vet inte hur vanligt det är att privatpersoner ställer upp möbler för försäljning på sin garageuppfart i Sverige, men här är det inte alls ovanligt.

I helgen var det loppis på vår gata. Det visade sig att grannen längst bort är gammal antikvitetshandlare och vid 80 års ålder håller han fortfarande på. Vi hittade inget av intresse, men när vi beskrev vad vi var ute efter,  berättade han att han hade ett skåp i sitt garage. Inte i garaget på tomten, dock, utan i grannstaden.

Nu kommer momenten som är vår absolut svagaste sida i den här familjen. Att göra den där lilla extra ansträngningen för att nå dit man vill. Det enkla är att bara säga nej, vi måste åka vidare. Men den här gången pushade jag på och det slutade med att Maken åkte iväg tillsammans med den 80-åriga mannen i hans skolbussgula van.

Det hela slutade med att vi köpte en liten rar byffé för $100 och jag är supernöjd. Den är helt annorlunda mot något annat vi har i vårt hem och vi har antagligen ingenstans att ha den när vi flyttar hem igen. Men här gör den sig utmärkt.


No comments: