Friday, September 11, 2015

Skolväg

När Lilla O gick i kindergarten åkte hon skolbuss till skolan. Barn som går i Middle school och High school får däremot gå. Vi bor i ena utkanten av Dobbs Ferry och Middle school ligger i den andra, vilket innebär att Lilla O har 2 kilometer till skolan. Att jämföra med 200 meter i Sverige.

De sista 600 metrarna har hon sällskap med kompisar, men till deras mötespunkt brukar jag gå med för sällskapets skull. Det är en ganska trevlig väg vi går, särskilt dagar när temperaturen inte har gått över 25 redan kl 8. Bakom husen skymtas Hudson River lite här och där. Och så är det husen själva såklart.

Inte för att husen är särdeles vackra eller speciella på något sätt. Men många sätter igång fantasin. Bäst tycker jag om det övergivna huset med den överväxta tomten och Till salu-skylt utanför. Det sätter igång så många funderingar - har ägaren dött, vilka har bott där, hur länge har det stått tomt, hur slitet är det på insidan... Lite sugen är jag på att gå in på nätet och leta upp annonsen, men ibland är det bättre att låta fantasin få leva fritt.


No comments: