Monday, September 28, 2015

Festa igen

Efter att ha varit borta från Dobbs Ferry i sex år, förväntar vi oss att allt ska vara som det var när vi flyttade härifrån. Och det är det. Stop and Shop är utbyggd, men ganska sig likt, hardware store ligger kvar på Main Street och det är samma gamla gubbar som agerar skolpoliser. Men det finns också sånt som har förändrats. Brother's Market där vi köpte fisk har ersatts av Walgreens, Boo Café har bytt namn och ägare och notarien på Main Street som lyssnade på svenska psalmer har flyttat.

En annan sak som är precis som vi kommer ihåg är Dobbs Ferry Festa, vår stads årliga gatufest. Som sig bör kan man förse sig med ät- och drickbart, det bjuds på musikunderhållning och traktens föreningar marknadsför sig. Precis som förra gången strosar vi runt och tittar storögt på alla människor som plötsligt dyker upp i vår lilla stad. Lilla O träffar på några vänner från skolan och glider runt bland festligheterna såsom tolvåringar gör som har lämnat leken men ännu inte hittat alternativen.

Bäst var St Christopher's Drumline. Ett gäng ungdomar från traktens skola för barn med särskilda behov. Skolan vänder sig främst till barn i New York City och demografin skiljer sig väsentligt från skolan i Dobbs Ferry. Oavsett vilka särskilda behov dessa barn har, kunde de definitivt dansa och spela trummor.


No comments: