Tuesday, September 8, 2015

Labor Day

Vi har haft långhelg här på grund av Labor Day. När resten av världen firar arbetarnas dag den 1 maj, har man här i USA valt en egen dag, första måndagen i september. Hur många som firar att det är arbetarnas dag vet jag inte. Här där vi bor är Labor Day den dag som markerar att sommaren är slut, något vädret inte har en aning om.

Vi börjar vår lediga helg med en road trip till andra sidan Hudson River. Vårt första stopp är lilla staden Piermont som mycket riktigt har en lång pir som vi kan ana från vårt håll.

Tyvärr är det inte klart väder denna dag så sikten är inte den bästa. Ute på piren fångar ett par familjer krabbor för fullt. Jag vågar inte ta kort på deras bestyr, men både familjerna och krabborna är en syn för ögat. De tycks snarare komma från Louisiana än 30 minuter utanför Manhattan.



Vi hinner även med lunch i Piermont innan vi fortsätter söderut mot New Jersey. Tanken är att vi skulle ta George Washington Bridge hem istället för vår nordliga Tappan Zee Bridge. Men efter en kaffe i Closter, halvvägs framme tröttnar vi och vänder hemåt istället.


No comments: