Tuesday, September 8, 2015

Mystic

Efter en månads installationsarbete är det äntligen dags för två dagars semester. Efter mycket stök och bök har jag hittat ett litet Bed & Breakfast utanför Mystic i Connecticut med ett ledigt rum. Vi är inte de enda som vill komma iväg så här i Labor Day-tider.

Mystic är en liten stad utefter Long Island Sound, precis mitt emot Montauk på Long Island. Hela området vältrar sig i New England-atmosfär och överallt serveras hummer och ostron. Jag kan tänka mig att de som bor i Cape Cod fnyser åt dessa södra delar av New England precis som man på Husarö fnyser åt Värmdöbor - skärgårdsbo, pyttsan heller... Men bor man i Dobbs Ferry är Mystic ett utmärkt resmål för en natt.

På vägen upp stannar vi på Lobster Shack i Branford utanför New Haven för lunch. De tar $16 för en Lobster roll, vilket först känns dyrt. Men det är nästan lika mycket lobster som roll och då känns det inte lika dyrt längre.

Vårt B&B är ett stort gammalt hus som heter när det är byggt "House of 1833". Ägarna älskar gamla saker men inte minimalism. Den grandiosa frukosten intas i en sagolik trädgård med klassisk musik i bakgrunden. Men det absolut bästa, om man frågar Lilla O, är att det finns en stor fin pool.  Summan av kardemumman är att vi alla tre har fått precis vad vi vill av en minisemester.


No comments: