Wednesday, May 6, 2009

Teacher Appreciation Week

Denna vecka är det Teacher Appreciation Week i hela USA, om jag har förstått det hela rätt. I Olivias klass visar vi bland annat vår uppskattning genom att förse läraren och hennes assistent med hemlagade middagar hela veckan. Eftersom jag alltid tycker att man ska ställa upp om man kan, har jag idag lagat middag till dessa två familjer som jag levererade under eftermiddagen.

Här tycks hemlagad mat vara ett vanligt sätt att visa uppskattning på. Om någon anses behöva avlastning eller om man bara vill visa att man tycker om någon, lagar man mat och levererar hem. Utan att samtidigt belasta familjen med sitt eget sällskap. 

Nu kanske någon tänker att, ja ja, det går ju bra i ett land fullt av hemmafruar. Men även i våra kvarter, där de flesta kvinnorna arbetar, förekommer fenomenet. 

Vad kan man vänta sig för reaktion om man står utanför dörren en dag hos en vän i Sverige, med en låda hemlagad mat? Skulle det uppskattas, eller åker maten i soporna när man har vänt ryggen till? Ingen aning och jag vet inte om jag vågar prova när jag kommer hem.

Förresten, om någon undrar lagade jag kyckling och grönsaker i ugn à la Anna Bergenström. Enkelt och gott, hoppas jag.

3 comments:

Anonymous said...

Låter helt fantastiskt tycker jag! Du får gärna prova hemma hos mig då du kommer hem - maten åker garanterat inte i soporna :D
Hoppas allt är bra med er alla. Ser fram emot att träffa er.
Kram
Åsa

Anna said...

Hmm, har inte hört talas om detta här i Tarrytown. Men det låter trevligt!
Kram

Kina Paulsson said...

Jag ska komma ihåg det, Åsa :)
Vi ses i höst!
Kram