Thursday, May 28, 2009

Intensiv dag

Filippa skulle spela fotbollsturnering på eftermiddagen och Rasmus har extra matteklass på lördagsförmiddagar så de får stanna hemma. Vi andra packar in oss i bilen för en utflykt till Manhattan. Det tar tid att packa in fyra vuxna och tre små barn i en XC90, men det går.

Bilfärden in till Manhattan denna lördagsmorgon går snabbt och smidigt. Vi är tidigt ute och slipper helgtrafiken. På en halvtimme är vi nere i Chelsea där vi parkerar bilen på 16th Street. Därifrån är det bara ett stenkast till Chelsea Market som är en lisa för själen att promenera genom, även om jag ännu aldrig har handlat i någon av butikerna. 
Efter en kopp kaffe på 202 (jag tror att jag har hamnat i en fas där upprepning känns bättre än att prova nytt), fortsätter vi sydost genom West Village mot Greenwich Village. På vägen passerar vi en klassisk Village-lekpark med egen trubadur. Där tillbringar vi en lång stund i solen medan barnen roar sig i klätterställningen.
 
Vi avslutar vår dag på stan med lunch på en italiensk restaurang i närheten där servitrisen får för sig att vi är fransmän och tilltalar oss på franska under första halvan av middagen. Som tur är har vi Magnus med oss som kan konversera med servitrisen. Efter en stund inser hon att vi är svenskar och det visar sig att hon även kan en hel del svenska ord och uttryck, bland annat "jag är en stjärna". Vilken underbar fras att lära sig, skulle man kunna på alla språk.

Väl hemma igen hinner vi bara med ett kort ombyte för att sedan bege oss 30 minuter norrut. Filippa spelar en fotbollscup och vi lyckas se åtminstone ett par matcher.

No comments: