Sunday, May 31, 2009

Intensiv vecka

Ytterligare en intensiv vecka är avklarad. Att leva i en storfamilj om tre vuxna, tre småbarn (varav en ytterst pigg 10-månaders) och två tonåringar är ganska påfrestande i sig. Om man dessutom vill göra mer än bara överleva dagen blir det inte lättare. Men vi klarade det riktigt bra. Varje morgon har Magnus i vanligt tid begett sig till jobbet och tonåringarna till sina skolor. Olivia däremot har fått vara ledig hela veckan. På så sätt har vi inte haft några tider att passa och Olivia har kunnat vara med på alla våra utflykter.

Första stora äventyret var Bronx Zoo. Där var vi i stort sett hela dagen. Tjejerna (de små alltså, inte mammorna) red på kamel, vi åkte monorail genom Asien och klappade getter i Children's Zoo. Trots att vi var där i sex timmar och alla barnen var på gott humör i stort sett hela tiden, lyckades vi ändå bara hinna med hälften av allt som finns att se och göra.

Nästa utflykt var Empire State Building. Eftersom Magnus arbetar i byggnaden har han ett VIP-kort som ger möjlighet till fritt inträde och att gå före i kön. En fantastisk möjlighet vet alla som har stått i den kön. Tyvärr visade det sig att just denna dag var det ingen kö. Sikten var nämligen totalt obefintlig. Nu var vi ändå där och eftersom trippen upp var gratis, åkte vi upp i dimman och försökte föreställa oss den fantastiska utsikten.

Efter två intensiva dagar bestämde vi oss för att ta det lite lugnare på tredje dagen. Ett besök i grannstadens underbara butik Chelsea och en av våra närbelägna lekparker fick räcka.

Den intensiva arbetsveckan avslutades med ett besök på Westchester Mall. Meningen var att L skulle få chansen att shoppa lite. Jag tog hand om tjejerna och så skulle den lille sova i vagnen medan mamman shoppade loss ordentligt. Tyvärr visade sig den lille från sin mest envisa sida och sov ingenting under de två avsatta timmarna. Trist för L, men kanske bra för familjeekonomin.

No comments: