Sunday, April 12, 2009

New York Hall of Science

Trots att vår bil bara rymmer sju passagerare klämmer vi in oss alla åtta, påskaftons förmiddag. Olivia får sitta i Filippas knä. När vi far fram på I87 mot Brooklyn i ösregnet bland alla tokiga bilister funderar jag på att säga åt Olivia att sätta sig på golvet i stället, barn utan säkerhetsbälte känns totalt ansvarslöst. När vi passerar vägtullen till Triboro Bridge har vi en polisbil bakom oss som sätter på blåljuset. Vi antar att det är åt oss, även om vi inte förstår vad vi har gjort fel.

Magnus kör in till kanten och vi säger åt Olivia att gömma sig på golvet under Filippas ben. Barn ska enligt lag sitta i barnstol, för övrigt är det inte lag på säkerhetsbälte i baksätet. Efter en stund kommer en kvinnlig polis fram till vår bil. "Ni har väl inte kört åt sidan på grund av mig" frågar hon. "Jo" svarar vi plikttrogna svenskar. "Det hade ni inte behövt, jag var ute efter en annan bil" svarar den kvinnliga polisen, utan att ha noterat Olivia under Filippas knän. Vi kan pusta ut och köra vidare.

Efter denna incident är vi strax framme i Wiliamsburg där vi släpper av tonåringarna i hällande ösregn. Magnus, jag och Olivia passar på att ta en kaffe innan vi far vidare till New York Hall of Science i Queens. NY Hall of Science kan jämföras med Tom Tits i Södertälje, men bättre enligt Magnus. En plats för barn och barnsliga föräldrar att exprementera och utforska inom naturvetenskapen. Vi tillbringar tre timmar där och har riktigt roligt.

Från Queens åker vi direkt till Rye för påskfest med Skanska-familjen och kommer inte hem förrän efter mörkrets inbrott. 

No comments: