Saturday, July 12, 2008

Manhattan



Äntligen har även jag och Olivia fått åka in till, som man säger här, City. Manhattan alltså. Vi promenerade ner till stationen och tog tåget in till Grand Central Station, där Magnus mötte upp oss.

För att Olivia verkligen skulle få en uppfattning om Manhattans storhet skulle vi gå till Rainbow Room, på 65:e våningen i Rockerfeller Plaza. Rainbow Room öppnade 1934 och är en klassisk bar där inte vem som helst kommer in, vilket vi blev varse. När vi kom fram till hiss-damen blev vi stoppade. På grund av Magnus gymnastikskor. Såklart. Han som är så stolt över sina coola gympadojor till sin tjusiga kostym. 

Damen i hissen gjorde faktiskt en ansträngning och ringde upp till baren för att förklara att det var en "vacker familj, med mannen i kostym, men med gymnastikskor. Fick de komma ändå?" Det var ett blankt nej. Vi fick gå därifrån med svansen mellan benen. Magnus hävdar att han varit där massor av gånger med gymnastikskor, men vad hjälpte det oss? 

Trots detta fick vi en mysig kväll i Hell´s Kitchen med god Thaimat och spännande drinkar.

1 comment:

Anonymous said...

Vi läser med förtjusning allt du skriver Kina, någon gång med en tår i ögat och som idag med ett leende på läpparna när vi läste om gymnastikskorna. Visst klarar du att vara ensam i huset en vecka Kina - du har ju Olivia hos dig!
Må så gott från alla på Vätö