Monday, July 21, 2008

En dag i en hemmafrus liv


Samtidigt som mannen går till jobbet börjar dagen för den arbetssamma hemmafrun. Hon börjar sin dag med att skura badrum och toaletter och går sedan över till att dammsuga övervåningen. För att liva upp dammsugningen använder hon en dammsugare av märket Dyson. Den ser inte ut som en dammsugare utan snarare som något man landar på månen med. Den låter så också. På så sätt kan hon låtsas att hon inte alls dammsuger utan är en astronaut med betydligt viktigare uppdrag än att dammsuga övervåningen.

När städningen är avklarad ska även själen och kroppen få sitt. Då är det dags för dagens yogaklass på stadens gym. Där andas hon med magen och sträcker på sin kropp i alla möjliga vinklar, tillsammans med alla andra hemmafruarna i staden.

Efter lunch fortsätter arbetet utomhus, då möbler ska rengöras. Möblerna är många och klumpiga och den arbetsamma hemmafrun bär och sliter. Vattnet sprutar gärna från alla möjliga håll i slangen, men till slut lyckas hon få vattnet att komma från det håll det ska och möblerna blir rena och fina.

När allt arbete är avslutat är även dagen  slut och mannen kommer återigen hem från sitt arbete. 

2 comments:

Anonymous said...

En man i min närhet sa: "hon skriver så jäkla bra" och det betyget kan du vara stolt över, lika stolt som jag är som har en så duktig dotter.

Kina Paulsson said...

Stor kram till er