Thursday, July 31, 2008

Äldre damer

Varje förmiddag klockan 11 träffas Selma och Peggy för att bada i kvarterets pool. Selma är drygt 70 år och bor på Oliphant Avenue två hus i från oss.  Peggy är 92 år och bor på Buena Vista Avenue som ligger några kvarter bort. Peggy som bor lite längre från poolen tar bilen. 


I hela sitt 92-åriga liv har Peggy bott i Dobbs Ferry och det hon inte vet om staden och dess historia är inte värt att veta. När Peggy växte upp i Dobbs Ferry fanns inga lägenheter i området men däremot många stora gårdar. De badade i Hudson River och alla kände alla. Selma har bott i sitt hus i över 40 år så även hon är en säker källa till information om kvarterets invånare. 


Ibland får jag och Olivia följa med damerna på deras förmiddagsdopp. Förutom att vi får reda på att en av kvarterets pojkar numera är muséedirektör och att en av grankvinnorna nyligen dog i en hjärtattack, får vi också veta hur man bäst tar sig till flygplatsen, hur poison ivy ser ut och var vi kan renovera våra skandinaviska designmöbler. Underskatta aldrig äldre kvinnors erfarenhet och kunskap.


No comments: