Monday, October 26, 2015

Stockholmsveckan

Vecka 44 är New Yorks Stockholmsvecka, bortsett från att det inte spelas någon tennis. Men just den delen är å andra sidan marginaliserad även i Båstad. Eftersom hösten är bästa årstiden i New York har jag full förståelse för att många väljer att åka hit just nu. Men - visst hänger det ett "men" i luften här - det blir lite körigt för oss som bor här. För vi vill ju träffa alla som kommer hit.

Som tur är har besökarna spridit ut sig lite. Våra första övernattande besökare kommer sent i kväll så söndagskvällen kunde vi vika åt Lilla O:s bästa kompis i Silverdal. Vi hade bokat bord på en italiensk restaurang nära deras hotell i SoHo och tog bilen in. Det tar lite tid att ta sig ner till södra delen av Manhattan när man som vi bor norrom, men å andra sidan är det kul att se andra delar. Oftast fastnar vi på Upper West bara för att det är enklare.

Kompisens föräldrar är också ett resande folk liksom vi och de har bott både i San Fransisco och Jakarta med sina barn. Det ger ett band mellan tjejerna och Lilla O kan känna att hon inte är den enda som utsätts för detta onda av sina föräldrar.

Efter en trevlig middag var det dags att vända hemåt för att göra läxor som försummats under helgen. Här förekommer inte regeln "inga-läxor-eller-prov-på-måndagar".

(Jag vet att jag borde ha fler bilder här, men jag är alldeles för dålig på att ta kort när det gäller. Försök till bättring utlovas.)

No comments: