Tuesday, October 13, 2015

Columbus Day

Vi är riktigt tråkiga föräldrar, pappan och jag, i alla fall om man frågar Lilla O. Ingenting av det som kan förväntas av roliga föräldrar lyckas vi infria. Vi tittar varken på Idol eller Let's Dance, tycker inte om tacos, har inte fredagsmys (på rätt sätt) och är allmänt dåliga på att leka.

För att kompensera våra brister beslöt vi att ägna Columbus Day åt berg- och dalbanor. Cirka 14 mil från Dobbs Ferry ligger Six Flags Great Adventure med bland annat världens längsta och högsta berg- och dalbana, Kingda Ka, och världens näst längsta berg- och dalbana i trä, El Toro.

Tyvärr var Kingda Ka stängd större delen av tiden, men det fanns öppna attraktioner så att det räckte och blev över. Som jämförelse kan nämnas att Fritt Fall på Gröna Lund är 80 meter högt, motsvarande på Great Adventure är 126 meter. El Toro är 1,3 kilometer lång och 53 meter som högst. Balder på Liseberg är 1,1 kilometer och 36 meter som högt. Kort sagt, vi hade alla möjligheter att plocka poäng som föräldrar, ett tillfälle vi inte försatt. Även om jag hoppade över par av attraktionerna bara för att säkerställa att alla delar i kroppen skulle sitta kvar vid hemfärd.

Kronan på verket var Slingshot. En variant av Bungee jump där två personer (läs Lilla O och Pappan) sitter i en korg mellan två gummiband. Som en kanonkula skjuts korgen upp nästan 70 meter rakt upp i luften. Helt galet om man frågar mig, men Lilla O var lyrisk och vi har plockat några poäng att leva på ett tag.


2 comments:

Anonymous said...

Hur ska ni fira Leif Eriksson-day? Eller har de inte infört den än?

Kina Paulsson said...

Inser att vi precis har missat den. Det var den 9 oktober. På min namnsdag och allt. Får nog lägga in det i kalendern till nästa år. Firas lite dåligt här måste jag erkänna.