Thursday, October 29, 2015

Glad överraskning

Det är lite körigt nu. Min lugna hemmafrutillvaro har plötsligt förvandlats till något som skulle kunna likna svensk stress. Nej, nu överdriver jag. Ganska långt ifrån faktiskt, men tillräckligt snärjigt för att jag inte ska hinna med att skriva.

Passande nog, nu när vi har besök, hade Lilla O halvdag i skolan i går. Vi hämtade upp henne utanför skolan klockan 11 och begav oss ut på jakt efter Halloweenkläder. Efter ett par timmar i Party Store hade tre barn försett sig med varsin utstyrsel och vi intog lunch på ett närbeläget hak. Där berättade vi för barnen att vi mammor hade bestämt att alla skulle åka på "Leaf watch" på eftermiddagen. Barnen protesterade starkt men vi var stenhårda. Nu har vi köpt kläder till dem, nu är det deras tur att göra vad vi vill.

Trots protester hoppar alla in i bilen och vi beger oss till Mount Kisco, en stad cirka 30 minuter från Dobbs Ferry. Vad barnen inte vet är att vi har bokat in dem på Rockin' Jump, ett paradis för studsmattebarn. När vi närmar oss Mount Kisco berättar vi att vi inte bara ska titta på löv, vi ska även besöka ett lövmuseum. Gissa om barnen håller på att falla i bitar i baksätet. Lilla O är inte ens förvånad, hon är van att utsättas för allt möjligt tråkigt. De andra barnen är inte riktigt lika härdade och blir totalt knäckta.

När vi parkerar bilen ser Lilla O skylten med Rockin' Jump och utbrister "Åh, ett trampolinland, kan vi inte gå dit sedan". "Vi får se" replikerar jag och tar sikte på just det. När det går upp för barnen att det är faktiskt dit vi ska och inte till ett lövmuseum, skriker Lilla O rakt ut. Lyckan är fullständig.


1 comment:

dionisiakarad said...

The company takes a holistic approach to health, believing that true wellness is not only the absence of disease, but also the presence of vitality. Click here