Monday, October 19, 2015

MoMA

En av Dobbs Ferrys många fördelar är naturligtvis närheten till New York City. Med bil tar vi oss till Upper West Side på mindre än en halvtimme, vilket är snabbt i den här staden där trafiken alltid gör sig påmind.

På lördagen gör vi just det, tar bilen in till stan för att besöka Museum of Modern Art, strosa lite och avsluta dagen med ett restaurangbesök. Lilla O är måttligt förtjust i dessa museibesök men tvingas med av sina hemska föräldrar.

Vi kommer till MoMA på eftermiddagen när fler går därifrån än kommer vilket ger oss skapligt med utrymme. Någon tycks inte ta till vara på utrymmet då en av Picassos Giacomettiliknande statyer vajar oroväckande en stund. Visst hade det varit en extra krydda om den hade ramlat omkull, men det gör den inte. Som tur är kanske.


En annan intressant tilldragelse är den blinda mannen med följeslagare som har tillåtelse att känna på de olika skulpturerna åt honom. Jag vågar inte gå närmare för att tjuvlyssna på hennes beskrivningar även om jag hade velat.

Efter lite strosande tar vi oss till Broadway och 77:e gatan för att besöka RedFarm, en modern kinesisk restaurang med gott rykte utan möjlighet till bordsbokning. Alltför gott visar det sig. Klockan är inte en sex när vi kommer dit och väntetiden för ett bord är redan mer än 45 minuter. Lite för lång tid för oss men som tur är lyckas vi få bord på NiceMatin istället inte långt därifrån.

I New York City går man ut och äter en lördagkväll och vill man äta på ett bra ställe gäller det att vara ute i god tid. För ej bokningsbara restauranger bör man vara där när de öppnar. Det borde vi ha lärt oss.

No comments: