Saturday, July 11, 2009

US 101

Vägen utefter Oregons kust heter US 101. Tittar man på en karta ser man att vägen följer kustremsan nästan hela tiden. Trots detta åker vi länge utan att se havet. Ibland glimtar Stilla Havet till mellan träden, men under långa sträckor ser vi mest skog. Helt plötsligt öppnar sig naturen och havet, stranden och klipporna visar sig i sin helhet. Jag tycker synd om Magnus som kör och inte kan hänge sig helt åt det vackra landskapet.

Mitt emellan Manzanita och dagens mål Coos Bay, ligger Oregon Coast Aquarium. Där tar vi en paus och tittar på hajar, maneter, rockor, uttrar med mera. Av bekvämlighetsskäl intar vi även lunch där, trots att vi vet att maten på museum här i USA sällan är av någon högre kvalitet. Vi blir högst överraskade när det visar sig att maten var riktigt vällagad och god.

Framme i Coos Bay tar vi in på vårt hotell där vi passar på att tvätta. Coos Bay är inte en speciellt rolig stad och har egentligen inte mer att erbjuda än att den ligger på lagom sovavstånd till vårt nästa mål.

1 comment:

Anna said...

nu längtar jag efter vår semester mer än någonsin! Det låter som om ni har det toppen! Kram