Tuesday, July 7, 2009

Mot Seattle

Efter lunch är vi återigen ihoppackade och instoppade i bilen. Vår semester börjar nu på allvar och vårt första mål är Seattle. Från Charlottesville till Baltimore Washington International Airport är det cirka tre timmar. Vi har lagt till mer än 30 minuters marginal för att vara säkra på att hinna dit i tid.

Resan till flygresan går helt enligt plan. Ända tills vi har 20 minuter kvar till vårt mål. Då blir det tvärstopp. Självklart har det hänt en olycka precis alldeles innan avfarten på I95 och vi segar oss fram. Sakta, sakta äter vi upp vår marginal och lyckas hinna fram till Car rental returns precis en timme innan planet ska gå. Återlämnandet av bilen går smidigt och bussen till terminalen går nästan på en gång. Vi känner oss ganska safe, även om oron gnager i maggropen hela tiden. Om något går fel nu, hinner vi inte fram i tid.

Framme vid in-checkningen har vi nästa problem. Datorn kan inte registerera oss. Först är det problem eftersom datorn läser mitt namn som Ingrid och inte som Kristina, men det löser vi genom att dra Filippas pass genom in-checkningsdatorn istället. Som tur var är det två av oss fem som har sitt tilltalsnamn som första namn. Trots detta fungerar det inte. Efter mycket knappande av mannen bakom disken, kommer han till slut fram till att det är fel i systemet. Eftersom vi flyger med ett annat flygbolag som i sin tur hanteras av American Airlines, måste han göra några specialknapptryckningar och till slut är vi incheckade.

Nu är det bara säkerhetskontrollen kvar. Varför måste det stå en familj framför oss med allt sitt bagage att ta igenom säkerhetskontrollen? Att stå mitt i kön till säkerhetskontrollen och höra sitt namn ropas ut i högtalaren för att man är sist på planet, är minst sagt stressande. Med andan i halsen rusar vi till gaten och lyckas komma på planet i tid. Vi är inte ens sist på, ett annat par är ännu senare än vi.

Resten av resan går som smort och vi anländer till Seattle klockan tio på kvällen, lokal tid. Vi hämtar upp vår hyrbil som visar sig vara en stor fin amerikansk SUV som jag måste kolla upp namnet på och stupar i säng på Hotel Ändra.

No comments: