Tuesday, July 21, 2009

Los Angeles

På vårt oplanerde sätt försöker vi boka hotell i bilen på väg mot Los Angeles. Hotellen i Beverly Hills som vi har fått tips om, tycker vi är för dyra. Så fort vår stora familj inte ryms i ett stort rum, alternativt en mindre svit, utan behöver två rum, blir vi vanligtvis ruinerade. I vår Michelin-guide över Californien hittar vi ett hotell i Downtown som faktiskt erbjuder två rum till rimligt pris. Hotellet heter Figueroa Hotel och har funnits sedan 1925. Foajen är inredd i Marockansk stil och poolen i hotellets trädgård är som en orientalisk oas bland alla omkringliggande skyskrapor.


I Los Angeles strosar vi på Rodeo Drive, beskådar ett gigantiskt polisuppbåd, badar i vågor på Redondo Beach, tittar på stjärnor på Hollywood Boulevard och besöker Getty Center. Tyvärr har vi bara 1,5 timme att spendera på Getty Center, ett underbart konstmuseum beläget på ett berg med utsikt över stan. Kommer jag någon gång tillbaka till Los Angeles kommer jag att avsätta betydligt längre tid där. Filippa och Rasmus ser dessutom senaste Harry Potter. Däremellan sitter vi i bilkö. Oavsett tid på dygnet och oavsett rutt, är det kö på vägarna.

Sista kvällen i Los Angeles är det mer fart än vanligt i hotellets bar. Om det är vanligt söndagsparty eller om det är något speciellt just denna kväll, vet vi inte. Baren fylls av uppklädda människor som uppenbarligen inte bor på hotellet. Redan klockan åtta är det fullt på dansgolvet vid poolen. Vi konstaterar en gigantisk kulturell skillnad. Att ett dansgolv i Sverige skulle vara fullt klockan åtta på kvällen, innan solen och ett antal drinkar har gått ner, känns helt osannolikt.

No comments: