Wednesday, July 15, 2009

Eureka, Ca

Om man inte bokar något i förväg, vet man aldrig var man hamnar för natten. Lurigast är fredagar och lördagar, eftersom dessa amerikaner utan fem veckors semester försöker göra så mycket som möjligt av helgerna i stället.


Ärligt talat vet jag inte hur fullbokat det var i Eureka denna lördageftermiddag. Vi valde att inte ta reda på det, utan istället ta in på det första trevliga stället vi kunde hitta, trots prislappen. Carter House Inns fanns med i en av de ovärderliga artiklarna jag skrivit ut från New York Times och stället visade sig vara helt oemotståndligt. Eureka är känt för sina gamla vackra vikorianska hus, uppförda av 1800-talets träbaroner och Carter House Inns huserar i ett sådant. Säkerligen byggt av 2000-årigt redwoodvirke.


Att hotellet dessutom lockade med gratis vin och tilltugg klockan sex, gjorde inte stället mindre tilltalande. För att vi inte skulle bli helt ruinerade gjorde vi det smarta draget att låta barnen köpa hem mat från Burger King medan vi själva intog avsmakningsmenyn från hotellets restaurang. En lördagkväll vi alla kunde vara nöjda med.


No comments: