Monday, July 27, 2009

Tidig morgon

Solen går upp bakom oss när vi sitter i bilen klockan sex på morgonen för att bege oss till Maalaea hamn. För att få optimal snorkling här på Maui behöver man bege sig iväg tidigt på morgonen. Under eftermiddagen kommer vinden och snorklingsförhållandena försämras avsevärt.

Klockan sju avgår Ocean Odyssey och vi serveras frukost ombord. Vårt första stopp är utanför den lilla ön Molokini, ett av de mest kända snorklingmålen här på Maui. Vi simmar bland en mängd fiskar och vackra koraller. Olivia är redan innan övertygad om att hon inte ska simma i ett hav där hon inte bottnar, men vi lyckas få henne att kliva i några sekunder i alla fall.
Nästa mål är södra Maui där vi får träffa havssköldpaddor. Har man en gång snorklat utifrån en egen water bungalow på Maldiverna är det svårt att helt uppskatta denna typ av gruppsnorkling, men visst är havet, fiskarna och sköldpaddorna fantastiskt vackra. Olivia är denna gång i vattnet nästan en hel minut. Tyvärr är detta vårt sista stopp och därmed inte någon mer chans för Olivia att använda cyklopet.

Vår sista kväll här på Maui belönas vi med en praktfull solnedgång från vår balkong.

No comments: