Wednesday, August 27, 2008

Skolstart

Kindergartens inofficiella första skoldag är nu avklarad. För att avdramatisera skolstarten den 3 september har vi idag haft besöksdag på skolan. Barnen har besökt klassrummet, träffat fröken och även provsuttit skolbussen. 

Inför skolstarten har vi erhållit en lång lista på allt som ska införskaffas - skolväska, mapp dekorerad med familjefotografier, tio stycken limstift, 4 oz tub med skollim, fem stycken 1-gallon ziplockpåsar, paket med 24 kritor, ett paket stickers samt lite annat smått och gott. Bara att förstå vad som avses tar en eftermiddag. Jag ser inte fram emot att införskaffa allt till de större barnen. Det lär inte vara en kortare lista.

Klassens ordinarie fröken fick barn förra veckan och kommer därför att ersättas med en vikarie under de första två månaderna. "Wellcome to United States" som en av de andra lärarna sa, när jag såg frågande ut till den korta föräldraledigheten. Vikarien är en pensionerad Springhurst-lärare med mycket gott rykte, så det ska nog duga så länge.

Olivia sa till oss i går att bättre än så här blir det inte. Magnus försökte då berätta att livet som tur var bara blir bättre och bättre. Idag erkände Olivia att pappa nog hade rätt - idag var faktiskt en bättre dag än igår.


1 comment:

Anonymous said...

"Bättre än så här blir det inte" - hur söt är inte hon! STORA tjejen!! Ska bli såå kul att träffas snart,
puss & kram