Tuesday, August 19, 2008

Date

Sedan vår ankomst till USA, den 30 juni, har Olivia inte lekt med en jämnårig kamrat en enda gång. Hon har interagerat en aning med andra barn på gymet, men det är så lite att det är knappt värt att nämna.

Världen är dock liten och så är även New York. Via såväl Svenska Skolan i Tarrytown och en kollega från Svt har jag fått kontakt med en svensk familj i Tarrytown som har en pojke i Olivias ålder. Idag var det äntligen dags för en date.

Upplägget för daten var lunch i vår trädgård tillsammans med övriga familjemedlemmar (inte papporna såklart, de var på sina viktiga jobb). Det hela började ganska stelt och som sig bör lite blygt. De båda tilltänkta valde att sitta så långt ifrån varandra som möjligt vid bordet och pratade inte mycket till en början. 

När lunchen och det formella var avklarade släppte det successivt. Med lillebror som draglok började de så sakta finna varandra och snart befann sig alla tre ute i den okända trädgården. Olivia självklart med gummistövlar på. 

På två timmar hann de avverka Vår Trädgård, Grannens katt, Den försvunna Diamanten, Lego, Dockvagnar och Flexitrax. Ingen av de tu kommer troligen någonsin att erkänna detta, men det var en riktigt lyckad date.



1 comment:

Anonymous said...

Vi längtar efter nästa blog.... kram från ett äldre par i Mörby